Le Mans Classic 2023

Directe links: Kalender en verslagen 2024 ; Verslagen eerdere evenementen
Post Reply
User avatar
Jeroen
Site Admin
Posts: 29266
Joined: Tue Sep 14, 2004 12:23 pm
My E21(s): '81 323i Baur
Location: The Netherlands
Contact:

Le Mans Classic 2023

Post by Jeroen »

In 1923 vond de eerste 24-uurs race plaats in Le Mans en illustere omliggende plaatsjes als Mulsanne en Arnage, namen die we weer bij Bentley tegen komen als modelaanduidingen als aandenken aan de overwinningen van weleer

Image

Image

De officiële 24 uur van Le Mans vindt nog steeds plaats, maar voor petrolheads is de Le Mans Classic wel het ultieme classic racing evenement wereldwijd. De fameuze rennende Le Mans starts, en het feit dat dit ook een 24-uurs evenement is, echter in een iets andere opzet: elke klasse vertegenwoordigt een periode uit de geschiedenis van Le Mans, en elke klasse komt dan een aantal keren een paar uur in actie. Beter voor het oude spul, en veel afwisseling!

Image

Image

Image

Doorgaans is BMW Classic ook zeer uitgebreid aanwezig, zijn er waanzinnig veel clubtreffens, zeker veel BMW, en steeds weer ga je terug naar de baan voor fraaie actie, en daar komt ook nog eens een heel pak aan bekende rijders in actie, eerder zagen we oa al Loeb, Laffite, Arnoux, Hill, Button, Lammers, Cecotto etc.

In 2023 moet het evenement nog grootser dan ooit tevoren worden, om de centennial te vieren, het 100-jarig bestaan. Daarbij zijn er waarschijnlijk een paar originele E21 Group 5 auto's die gaan deelnemen, oa de HAT auto waarin Ronnie Peterson ooit in actie kwam.

Een feestje dus, dat gaat plaatsvinden van 29 juni t/m 2 juli! Zijn er nog mensen die (mogelijk) die kant op gaan dit jaar?


Regards/groeten, Jeroen
Post Reply