Page 1 of 1

Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Fri Aug 30, 2019 3:34 pm
by Jeroen
Nog mensen die die kant op gaan? Ik ben er ws zaterdag, heel misschien ook zondag.

https://historicgrandprix.nl

Programma:

Friday – Sept. 6th
08:05 – 08:30 FIA Historic F3 European Cup Free Practice, 25 minutes
08:40 – 09:00 FIA Masters Historic Formula One Free Practice, 20 minutes
09:10 – 09:30 STATE of ART NK GTTC Qualifying, 20 minutes
09:40 – 10:05 Historic Grand Prix Cars Qualifying, 25 minutes
10:15 – 10:40 FIA Lurani Trophy Qualifying, 25 minutes
10:50 – 11:15 Historic Formula 2 Qualifying, 25 minutes
11:25 – 11:40 Porsche Demonstration, 15 minutes
11:50 – 12:10 Revival 1952 Dutch Grand Prix, TKH Trophy Qualifying, 20 minutes
13:10 – 13:25 BMW Demonstration, 15 minutes
13:35 – 13:50 Grand Prix 61 Legends Demonstration, 15 minutes
14:00 – 14:15 Specials Demonstration, 15 minutes
14:25 – 14:50 FIA Masters Historic Sports Cars Free Practice, 25 minutes
15:00 – 15:40 Gentlemen Drivers Qualifying, 40 minutes
15:50 – 16:20 Tourenwagen Legenden Qualifying, 30 minutes
16:30 – 16:55 FIA Masters Historic Formula One Qualifying, 25 minutes
17:05 – 17:25 Catawiki NK HTGT Qualifying, 20 minutes
17:35 – 18:00 FIA Historic F3 European Cup Qualifying, 25 minutes
18:10 – 19:00 Gassan Taxi Rides Taxi Rides

Saturday – Sept. 7th
08:05 – 08:35 Masters Pre ’66 Touring Cars Qualifying, 30 minutes
08:50 – 09:15 FIA Lurani Trophy Race 1, 25 minutes
09:30 – 10:00 Tourenwagen Legenden Race 1, 30 minutes
10:15 – 10:40 Historic Grand Prix Cars Race 1, 25 minutes
10:55 – 11:25 FIA Masters Historic Sports Cars Qualifying, 30 minutes
11:40 – 12:05 STATE of ART NK GTTC Race 1, 25 minutes
12:20 – 12:35 BMW Demonstration, 15 minutes
12:45 – 13:00 Grand Prix 61 Legends Demonstration, 15 minutes
13:15 – 13:40 Catawiki NK HTGT Race 1, 25 minutes
13:55 – 14:10 Specials Demonstration, 15 minutes
14:20 – 14:35 Porsche Demonstration, 15 minutes
14:50 – 15:15 FIA Masters Historic Formula One Race 1, 25 minutes
15:30 – 15:55 FIA Historic F3 European Cup Race 1, 25 minutes
16:10 – 16:25 Revival 1952 Dutch Grand Prix, TKH Trophy Race 1, 15 minutes
16:40 – 17:05 Historic Formula 2 Race 1, 25 minutes
17:20 – 18:35 Masters Gentlemen Drivers Race, 75 minutes
19:00 Start lining up parade into town Parade

Sunday – Sept. 8th
08:05 – 09:05 Masters Pre ’66 Touring Cars Race, 60 minutes
09:20 – 09:45 STATE of ART NK GTTC Race 2, 25 minutes
10:00 – 11:00 FIA Masters Historic Sports Cars Race, 60 minutes
11:15 – 11:40 Historic Formula 2 Race 2, 25 minutes
11:55 – 12:20 FIA Lurani Trophy Race 2, 25 minutes
12:35 – 12:55 Revival 1952 Dutch Grand Prix, TKH Trophy Race 2, 20 minutes
13:10 – 13:35 FIA Masters Historic Formula One Race 2, 25 minutes
13:50 – 14:05 Porsche Demonstration, 15 minutes
14:20 – 14:45 FIA Historic F3 European Cup Race 2, 25 minutes
15:00 – 15:15 BMW Demonstration, 15 minutes
15:30 – 15:55 Historic Grand Prix Cars Race 2, 25 minutes
16:10 – 16:50 Tourenwagen Legenden Race 2, 40 minutes
17:05 – 17:20 Specials Demonstration, 15 minutes
17:30 – 17:45 Grand Prix 61 Legends Demonstration, 15 minutes
18:00 – 18:25 Catawiki NK HTGT Race 2, 25 minutes

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Tue Sep 03, 2019 6:55 am
by Jeroen
Eén van BMW Classic's E21 320 Groep 5 auto's zal ook weer in actie komen op Zandvoort
Tijdens de achtste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort (6 t/m 8 september) kan het publiek in de unieke BMW Motorsport Paddock live genieten van legendarische autosporthistorie. Voor dit bijzondere pop-up museum in het Zandvoortse rennerskwartier heeft BMW Nederland een prachtige collectie van maar liefst zes beroemde BMW racewagens verzameld. Tijdens de driedaagse Historic Grand Prix kan iedereen in de BMW Motorsport Paddock deze iconische auto’s van dichtbij bewonderen. Bovendien komen elke dag vier van deze racewagens in actie op de baan, bestuurd door bekende Nederlandse coureurs.

De 80-jarige geschiedenis van BMW en Zandvoort gaat terug tot de allereerste autorace ooit in Nederland. Deze op 3 juni 1939 verreden “Prijs van Zandvoort” voltrok zich toen nog op een stratencircuit in het dorp. In de race voor sportwagens met motoren groter dan 1500cc zegevierde die gedenkwaardige dag de Nederlandse racepionier Piet Nortier met een BMW 328. Dit jaar - 80 jaar dus na die eerste zege in Zandvoort met de BMW 328 - staat in de BMW Motorsport Paddock dan ook de illustere BMW 3 Serie centraal, waarvan recent de zevende generatie is geïntroduceerd.

De vier BMW racewagens waarmee elke dag een demonstratie wordt gegeven zijn de Groep 5 BMW 320 E21 waarmee het BMW Junior Team in 1977 furore maakte in het Deutsche Rennsport Meisterschaft (de voorloper van de DTM), de 2.5 liter Groep A BMW M3 E30 waarmee Johnny Cecotto in 1992 in de DTM racete, en de BMW 320i WTCC waarmee Andy Priaulx in 2005 het felbevochten wereldkampioenschap voor toerwagens won. In het kader van de lancering van de nieuwe BMW Z4 (die tevens in het Zandvoortse rennerskwartier te bewonderen zal zijn) komt bovendien ook de BMW Z4 GT3 in actie waarmee onder ander racelegende Alex Zanardi in 2015 meedeed aan de 24 uur van Spa. Opvallend is de kleurrijke bestickering van die auto: een ode aan de fameuze stripheld Michel Vaillant.

Deze vier auto's worden bestuurd door Jan Lammers, Gerrit van Kouwen, John Bosch en Simon Knap. Jan Lammers was in 1980 BMW coureur in het BMW M1 Procar kampioenschap, John Bosch racete onder meer in de Formule 3 en de 24 uur van Le Mans en maakte met een BMW M3 jarenlang furore in het Europees rallykampioenschap. Gerrit van Kouwen, in de jaren tachtig een winnaar in de Formule 3 en daarna met de BMW M3, stapt speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst sinds ruim 25 jaar weer in een raceauto. Simon Knap, tenslotte, is met een BMW M4 GT4 succesvol in het Europees kampioenschap.

Statisch te bewonderen in de BMW Motorsport Paddock is de uiterst zeldzame Brabham-BMW BT54 Formule 1-auto. Drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet reed in de zomer van 1985 deze Brabham-BMW in Zandvoort naar een historische pole position: met een gemiddelde snelheid van ruim 215 km/u was - en is het nog steeds - de snelste ronde ooit in Zandvoort gereden. Eén jaar voordat de Formule 1 terugkeert naar Zandvoort, stelt BMW Nederland deze 1200 pk sterke “pole sitter” uit 1985 tentoon tijdens de Historic Grand Prix. Bijzonder feit: de BMW viercilinder turbomotor van de Brabham F1-auto was gebaseerd op het legendarische BMW M10 motorblok dat in die tijd voor de BMW 3 Serie werd gebruikt.

Eveneens een ware eyecatcher in de BMW Motorsport Paddock is de unieke Jägermeister BMW 325i DTM. Nadat BMW zich eind 1992 terugtrok uit de DTM, besloot het raceteam van Ludwig Linder voor 1993 zelf een BMW te ontwikkelen voor de nieuwe 2.5 liter Class 1-regels van de DTM. Hoewel Linder als privéteam geen kans maakte tegen de fabrieksteams, groeide zijn BMW 325i uit tot een ware publiekslieveling. Met dank aan Vink Motorsport pronkt deze unieke auto nu in de BMW Motorsport Paddock.

Peter Haug, Directeur Marketing BMW Group Nederland: “Prachtig dat we de racegenen van de nieuwe BMW 3 Serie en BMW Z4 kunnen tonen met deze fantastische collectie BMW racewagens. Zowel langs de baan als in onze BMW Motorsport Paddock kan het publiek drie dagen lang zijn hart ophalen aan onze rijke racehistorie.”

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Tue Sep 03, 2019 7:33 am
by uwbuurman
Klinkt wel verrekte leuk allemaal...

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Wed Sep 04, 2019 1:52 pm
by gerrit323
Heelaas .. werken!! Zit er wel het weekend erna met de C1 cup

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Wed Sep 04, 2019 2:06 pm
by Jeroen
Familie Aberkrom rijdt ook mee met de E21 320 die al eens op de Sharknose stond, en ik zie een leuke reeks E30 M3's, E9 CSL's, 635 Gp A, 1800Ti/SA, de March M1 van Botspeed. Niks wat we nog nooit gezien hebben maar toch de camera maar ff meenemen denk ik haha

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Mon Sep 09, 2019 10:25 am
by Jeroen
Gisteren Historic Grand Prix gedaan, voor het eerst hahaha! Qua omvang is het vergeleken met Spa Classic of OGP niet extreem bijzonder, maar evengoed was het een leuke dag weg! Leuke klasses met dikke sportscars, historische monoposto's, F2, F3 en zelfs F1. Leuke demo's van oa de Toleman waarmee Senna in 1984 voor het eerst in actie kwam in de F1, de ex Schumacher Benetton B192 en een mooie reeks historische Porsches. Bij de demo's ook de March M1 van Botspeed. In de toerwagens genoeg BMW actie natuurlijk met vooral E30 M3's, maar we zagen ook de Aberkrom E21 320i in actie en dank zij Adriaan van Hooydonk was er ook weer een grote stand van BMW met leuk racespul door de jaren heen. Inclusief een van de Groep 5 E21's van BMW Classic, voor deze gelegenheid bestuurd door John Bosch. Een teaser voor nu, meer foto's volgen!

HGPE21.jpg
HGPE21.jpg (142.53 KiB) Viewed 4899 times

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Mon Sep 09, 2019 10:30 am
by Manitoba
Klinkt als een leuk dagje; weer zat gezien de voorspellingen ook aardig mee.

Brute e21 op de foto, btw.

Greetz,
Walter.

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Mon Sep 09, 2019 11:26 am
by 323baur
Had je accreditatie eigenlijk?

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Mon Sep 09, 2019 11:34 am
by Jeroen
Thanks! Geen accreditatie maar wel een paddockkaart geritseld, met name achterop het circuit zijn prima actieplaten te schieten zoals je hierboven kunt zien, en in het paddock was 't ook prima te doen. Er komt nog wel een leuk fotosetje aan!

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Tue Sep 10, 2019 8:43 am
by Jeroen
Iets meer foto's dan!

Image

Gijs van Lennep

Image

Image

Image

Image

Image

Ook een leuke F1 demo met oa de Toleman waar Senna in 1984 mee debuteerde in de F1 (en ik was erbij op Zandvoort destijds, memories!)

Image

Image

En Lorena McLoughlin was er weer bij in de ex Schumacher Benetton B192

Image

Image

Oh jullie willen BMW's zien? Even een paar dan...

Image

Prachtige Groep A 325i van Ton Vink

Image

De Botspeed M1

Image

Een paar uit de BMW demorondes...

Image

Image

Z4 in Michel Vaillant livery

Image



Okee E21's dan. Bekend van de Sharknose Meeting is de 320i van Peter en Koen Aberkrom

Image

Image

Image

Maar de mooiste was wel deze denk ik

Image

Image

Image

Image

De demo werd gedaan door good old John Bosch

Image

Image

Image

Image

Image

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Tue Sep 10, 2019 9:12 am
by Manitoba
Lekkere plaatjes hoor! Schitterend!

Greetz,
Walter.

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Tue Sep 10, 2019 1:20 pm
by uwbuurman
Mooi man!!

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Wed Sep 11, 2019 5:12 pm
by Smartie
Super foto’s, zeker van de 320i in wit, blauw en rood

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Wed Sep 11, 2019 10:09 pm
by krijn98
Afgelopen zondag ook nog geweest en ook voor het eerst. Het heeft geen verkeerde indruk achter gelaten, zeer leuk spul en aardige eigenaren.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Jeroen, zo als altijd weer mooie foto's geschoten :thumbsup .

Mvg, Krijn

Re: Historic Grand Prix Zandvoort 6-8 sept 2019

Posted: Wed Sep 11, 2019 11:13 pm
by Jeroen
Thanks all!