Techno Classica Essen 2022

Directe links: Kalender en verslagen 2022-2023 ; Verslagen eerdere evenementen
Post Reply
User avatar
Jeroen
Site Admin
Posts: 28944
Joined: Tue Sep 14, 2004 12:23 pm
My E21(s): '81 323i Baur
Location: The Netherlands
Contact:

Techno Classica Essen 2022

Post by Jeroen »

Afgelopen donderdag heeft een deel van de Nederlandse E21 clan de Techno Classica bezocht. Na 2 hele saaie jaren op evenementengebied was dat een zeer welkom uitje! Op het nippertje voerden de Duitse autoriteiten nog een aantal versoepelingen door. QR code en legitimatie verplicht, evenals een mondkapje zolang je binnen was. Was te overzien!

Door alle onzekerheid was de beurs echter wel stukken kleiner. Minder stands, veel ruimte over, minder internationaal, ook het publiek. Ik denk dat het overgrote deel van het publiek uit D-NL-BE kwam, waar je voorgaande edities echt wel mensen van over zowat de hele wereld tegen kwam. Dat maakte het wel rustiger en voor ons als bezoekers was dat wel prettig, maar heel veel standjes ontbraken wel, zoals bijv de vele onderdelen- en folder stands. We misten ook al diverse vaste exposanten.

Maar gelukkig waren er evengoed nog vele hallen gevuld met smakelijke klassiekers. Om een paar voorbeeldjes te noemen een pracht van een Reseda E12 525 in ongerestaureerde staat, diverse fraaie CSL's, het Frua BMW 3000 V8 Fastback Coupé prototype dat nu na een aantal jaren te koop ook werd verkocht, een zeer fraaie ijsblauwe 507 (verkocht), een 328 roadster (verkocht). We troffen ook een vrij nette witte E28 M5 die bij nader inzien een paar jaar terug nog diamantzwart was. Ook van het niet-BMW spul was er zat leuks. Uiteraard veel 911's in alle mogelijke uitvoeringen, zat Astons, Ferrari's, 3 of 4 XJ220's, een woud aan Gullwings, voor elk wel wat wils.

BMW had geen officiële vertegenwoordiging, voor het eerst Mercedes ook niet, maar die hadden dan wel samen met de clubs en enkele Mercedes specialisten zowat een hele hal gevuld. Zo ver kwamen de BMW clubs niet, ik denk een auto of 12, en niet allemaal even fraaie exemplaren imo. Zo stond er een E21 323i Baur in Arktisblauw, maar die was toch wel volgens het principe "grote stappen gauw thuis" gerestaureerd.

De handelaren leken toch al goede zaken te doen en we hoorden via via op zaterdag ook goede berichten, ook bijv Theo Walpot die ook echt wel een aantal erg fraaie auto's bij zich had deed 't daar prima. Dit in tegenstelling tot bijv Onlycabrios die weer een bosje overpriced rommel had meegebracht, maar ook daar is blijkbaar een markt voor.

Voor ons was 't vooral een leuk dagje uit met de E21 mafkezen, bijkletsen, auto's onder de loep nemen, veel zottepraat en natuurlijk Currywust mit Pommes en 's avonds pizza toe alvorens we weer naar huis reden. Prima dag zo en hopelijk mogen we op zo'n manier nog wat leuke evenementen beleven dit jaar. De kop is er alvast af!

Onderstaand de Baur van de clubstand, en een vroege NL 318A. Niet mint, maar wel een erg lief en origineel exemplaar!

Image

Image


Regards/groeten, Jeroen
Post Reply