E21 Clubs

Wereldwijd

Ondanks een grote schare E21 fanaten is er wereldwijd nog niet één officiële E21 club te vinden. In veel gevallen vindt men onderdak bij een groter geheel zoals bij de 3-serie club in Duitsland. In Italië is er een groepje liefhebbers die zich de E21 fansclub noemt maar geen club is (overigens wel een informatieve site heeft, echter uitsluitend in het Italiaans).

In Nederland maar ook daarbuiten treffen de meeste E21 eigenaren elkaar op www.bmwe21.net! Zo hebben de contacten opgedaan via het forum al geleid tot diverse meetings in onder andere Engeland, Australië en uiteraard ook in Nederland en België.

Nederland en België

Reeds meermaals is overwogen om een officiële E21 club op te richten en is geïnventariseerd wat de actieve E21 fanaten verwachtten. Dat leverde twee wensen op:

1. Een interactief communicatiemiddel om ervaringen te kunnen uitwisselen, en antwoord te krijgen op modelspecifieke vragen. Een behoefte waarin middels de fora van bmwe21.net reeds in is voorzien.

2. Meetings en toerritten. En ook deze worden vanuit bmwe21.net reeds op regelmatige basis georganiseerd in Nederland en België, en met aanzienlijke aantallen deelnemers!

En in de huidige vorm gaat het zelfs verder: stickers en t-shirts zijn reeds volop in omloop, technische dagen, een bezoek aan het BMW Museum in München, toerritten naar bijvoorbeeld de Alpen, de Ardennen en de Eifel maar ook diverse fraaie dagtrips in eigen land!

Op het gebied van meetings organiseert een team vanuit bmwe21.net sinds 2010 de Sharknose Meeting, een internationaal evenement dat doorgaans in Nederland wordt georganiseerd. Inmiddels brengt dit evenement jaarlijks honderden sharknoses bij elkaar en daarmee behoort het tot de wereldwijde top 5 van evenementen voor klassieke en youngtimer BMW’s!

Waar in het verleden sterk de behoefte bestond aan een clubblad (de verzorging hiervan is een inspannende en kostbare gelegenheid, kan ik uit ervaring vertellen), tegenwoordig verloopt de elektronische communicatie sneller, interactiever en meer flexibel.

Om kort te gaan, als er goede overwegingen zijn om een club op te gaan richten willen we dat zeker overwegen, maar op dit moment zien we daar nog geen aanleiding toe. Via bmwe21.net is alles binnen handbereik om samen van de E21 hobby te kunnen genieten!

Rechtstreekse link naar het Nederlandse forum:
https://www.bmwe21.net/forum/viewforum.php?f=30