Onderhoud BMW ///M motoren

De afgelopen 15 jaar is veel ervaring opgebouwd met de oudere motoren van BMW Motorsport, voornamelijk uit de jaren ’80 en begin jaren ’90. Deze motoren vragen om specialistische kennis, welke maar dun gezaaid is. Inmiddels zijn we tenslotte meer dan 20 en in veel gevallen zelfs meer dan 25 jaar verder en is het niet zo gek dat ook dealers doorgaans niet meer beschikken over de kennis of het juiste materieel. Deze specialistische kennis is een must voor het in goede conditie houden van de M motoren, en helpt overmatige slijtage of kostbare motorschades te voorkomen. Maar er zijn meer voordelen: toegenomen betrouwbaarheid, betere start en gelijkloop, meer koppel en vermogen bij een doorgaans lager verbruik!

De kennis, documentatie van BMW Motorsport en al het benodigde speciaalgereedschap zijn hier ruim voldoende aanwezig, zodat de juiste aandacht besteed kan worden aan specifieke aandachtspunten en onderhoudszaken, afstelling en optimalisatie. Deze kennis en ervaring deel ik graag met andere eigenaren van de BMW ///M modellen, neem gerust eens contact op voor nadere informatie.

Voor alle duidelijkheid, ik richt mij vooral op de specifieke zaken mbt ///M motoren en de afstelling en optimalisatie daarvan. Helaas heb ik onvoldoende tijd beschikbaar voor regulier onderhoudswerk of andere modellen, al kan ik dan altijd wel een goede partner in uw regio aanbevelen. Mijn e-mail: jeroen -at- bmwe21.net

Specialisatie:

  • M88 (M1, E28 M5, E24 M635CSi)
  • S14 (E30 320iS, M3)
  • S38 (E34 M5)
  • S50 (E36 M3)

Achtergrondinformatie: gasklepsynchronisatie uitgelegd

Reacties van klanten:

Eric: “Ik ben onder de indruk; het koppel en vermogen lijken enorm toegenomen”

Tristan: “Auto loopt al gelijk strakker stationair. Vervolgens testrijden en wat een verschil! Voor mijn gevoel zat er 20pk extra bij. Vanuit lage toerental was er zeker meer koppel en bovenin trok de auto vele malen harder”